6 prinsipper å følge når du lager alkoholfrie cocktails med Seedlip

Seedlip-variantene (Foto: Tommy Andresen)

Seedlip sin tilnærming til alkoholfrie cocktails

I barer, restauranter og hoteller finnes det som regel et mylder av alkoholholdige alternativer. Det er hundrevis av år med prøving, testing og veletablerte oppskrifter med disse ingrediensene. Dessuten er det med et hav av bøker, nettsider og utstyr som kan brukes hjemme, lettere enn aldri før å lage sofistikerte cocktails hjemme. 

Men, alkoholfrie cocktails, er til sammenligning fortsatt på et tidlig stadie. Det finnes ikke massevis av produkter, oppskrifter og informasjon. Og det er akkurat dette som gjør det så interessant. Det finnes egentlig ingen begrensninger, og det er veldig befriende. Det er ingen etablerte "måter" å lage alkoholfrie cocktails på; det finnes ingen "classics"; det har ikke vært over 100 år med 'dette er sånn det burde bli servert'. I stedet, finnes det muligheter til å lage alkoholfrie cocktails nå, som blir klassikere i fremtiden.  

Alkoholfrie cocktails basert på Seedlip hos Topphem (Foto: Leske)

Seedlip sin tilnærming til hver eneste alkoholfrie cocktail er lik hvordan en kokk tenker på en tallerken med mat, det handler om å sette sammen ingredienser på interessante måter som skaper fantastiske smaker. 

De tre distinkte smaksprofilene Spice 94, Garden 108 og Grove 42 komplimenterer forskjellige planter og forskjellige kombinasjoner. Så fort det foreligger en kombinasjon i tankene (for eksempel Spice 94 med ingefær og cashew eller Garden 108 med basilikum og jordbær), handler det om å utforske den beste teknikken, riktig mengde, the ideelle glasset, type is, garnityr og, selvfølgelig, hva man skal kalle det.

Komplementære ingredienser og matretter

Her er noen av ingrediensene og smakene som går spesielt godt sammen.

Spice 94

  • Ingredienser: Grapefrukt, ananas, vanilje, kardemomme, kaffe.
  • Matretter: Kjøtt, rotgrønnsaker, curry, dessert

Garden 108

  • Ingredienser: Eple, rabarbra, basilikum, agurk, hylleblomst, lime
  • Matretter: Forretter, hvit fisk, salater, sorbé

Grove 42

Ingredienser: Peanøtt, gulrot, bygg, skalldyr, sjokoladebaserte desserter

6 prinsipper for alkoholfrie cocktails

Her er noen prinsipper Seedlip ettergår når de lager cocktails.

1. G.I.G. Glass, is, garnityr. Husk at passende glass, masse is og garnityr.

2. Tenk som en kokk. Tenk smaker og ingredienser først, deretter leveranse.

3. Gjenbruk og gjenvinning. Siruper, 'shrubs', fermenteringer, sylt og salt er alle fine måter å både redusere svinn og skape dybde og smak til din alkoholfrie cocktail. 

4. Sesongfokus. Å være i takt med sesongene føles bedre, smaker bedre og er bedre for klima.

5. Lokalt fokus (hvis mulig). Finn ditt lokale gårdssalg eller grønt- og frukthandler med fokus på lokale og kortreiste råvarer.

6. Host with the most. En av de mest kraftfulle måtene å glede gjestene sine og virkelig være den perfekte vert, er å prioritere gjesters opplevelse og vurdere deres individuelle behov. Enten det betyr å ta hensyn til allergi, at noen kjører eller er vegetarianer - ikke ekskluder noen.

Vil du lære mer om å lage alkoholfrie cocktails?

Innholdet i artikkelen du leser er basert på informasjon du finner i Seedlip - The Cocktail Book. I den er det over 100 oppskrifter, mange beskrivelser av metoder, hvordan du lager shrubs, siruper, fermenterer og mye mer. 

Klar for å eksperimentere?Bestill Seedlip her.