Luscombe Hot Ginger Beer til Vinmonopolet

Bilde av Håkon, Alexander og Christian

Fra venstre: Håkon Kjeldsen, Alexander Jansen og Christian Jansen (Foto: Tommy Andresen)

Alexander (32) og Christian Jansen (30) var lei av mangelen på gode alkoholfrie alternativer, så de tok saken i egne hender og startet selskapet Leske. Nå, kun halvannet år etter oppstarten, lanseres deres mest solgte produkt hos Vinmonopolet.

Den 4. mai lanserer Vinmonopolet et nytt alkoholfritt alternativ, Luscombe Hot Ginger Beer. Et autentisk ingefærøl, laget av ingefærrøtter av ypperste kvalitet, økologisk rørsukker og siciliansk sitronsaft. Luscombes ingefærøl smaker like godt alene som til mat, og er allerede å finne på en mengde serveringssteder og butikker i hovedstaden på grunn av Leske sin innsats. Du finner den blant annet hos Gutta På Haugen, Maschmanns, og Grefsenkollen, for å nevne noen av stadig flere butikker og restauranter som satser på gode alkoholfrie alternativer.

En tydelig trend

Kategorisjef for alkoholfri drikke i Vinmonopolet, Ann Kristin H. Bakkeng, ser en soleklar utvikling i både etterspørsel og interesse for alkoholfri drikke.

- Det er økende interesse for alkoholfritt – både i Norge og internasjonalt. På Vinmonopolet ser vi det spesielt innenfor leskedrikk (ingefærøl/limonade/tonic) og musserende. Internasjonalt ser vi stor interesse for mocktails (alkoholfrie cocktails) og alkoholfritt øl, forteller Bakkeng.

Bakkeng forteller videre at Vinmonopolet forventer vekst  i årene fremover, og at det spesielt blant de yngre målgruppene er stor interesse for alternativer som for eksempel Luscombe Hot Ginger Beer.

En kan trygt si at god alkoholfri drikke stadig blir mer og mer trendy, og at det er noe flere og flere begynner å verdsette – men det har ikke alltid vært slik.

Leske blir til 

Etter omtrent tre alkoholfrie år og mye frustrasjon så gründer-brødrene Christian og Alexander Jansen seg lei av at kjedelig brus eller en tilfeldig eplemost stort sett var det eneste alkoholfrie alternativene de ble tilbudt. Det var rett og slett ikke noe fokus på alkoholfri drikke i bransjen, og det bestemte de seg for å gjøre noe med.

Høsten 2016 startet de derfor opp Leske – en bedrift som skulle importere, distribuere og ikke minst verdsette alkoholfri drikke av ypperste kvalitet, både til private og bedrifter.– Vi i Leske har jobbet i snart to år for å gi folk gode og varierte alternativer til alkohol, og vi føler virkelig at denne lanseringen er en milepæl for å kunne oppnå nettopp dette. Luscombe Hot Ginger Beer er en av våre personlige favoritter, og jeg tror dette kan bli en øyeåpner for veldig mange som er på jakt etter et perfekt alkoholfritt alternativ som passer til både mat og fest, sier daglig leder i Leske, Christian Jansen.

Luscombe til folket


Ganske raskt etter at brødrene bestemte seg for å starte Leske, dro de til en stor mat- og drikkemesse i London, for å finne produsenter. Det var der de fant Luscombe.

– Jeg husker det veldig godt, for da vi smakte på produktene deres for første gang, skjønte vi begge at vi hadde funnet noe spesielt. Dette var ulikt alt vi hadde smakt, og vi visste at dette ville folk hjemme også digge. At vi nå har eksklusiv distribusjonsrett for produktene til Luscombe i Norge, og at folk kan kjøpe Luscombe på Vinmonopolet, er noe som gjør oss meget stolte, sier Christian.

– Nå skal vi bare fortsette å spre gode alkoholfrie alternativer til folket, for det fortjener de, avslutter Christian.