Skandinavias første alkoholfrie gin og rom

Produktserien består foreløpig av Ginish og Rumish (Foto: Ish Spirits)

Kategorien alkoholfri sprit vokser seg stadig større. Det er åpenbart at voksne og komplekse smaker i alkoholfrie cocktails har vært et savn, for flere og flere barer, restauranter, hoteller og ikke minst barskap der hjemme, har alternativer til klassiske spritprodukter. En av de som er med på å drive utviklingen, er Morten Sørensen fra Danmark, som står bak Ish Spirits.

100 dager uten alkohol

- Etter jeg besluttet meg for å gå 100 dager uten alkohol, forstod jeg at det er et stort behov for å tilby noe bedre til de som ikke alltid ønsker å drikke alkohol, men som likevel setter pris på de sosiale aspektene ved å kose seg med en cocktail, forteller Morten. 

Grunnlegger Morten Sørensen (Foto: Ish Spirits)

ISH er alternativet for atleten, den gravide kvinnen, de som må kjøre eller bare de som ikke ønsker alkohol, uansett hva egentlig. Det er for de som kan "tear up the dance floor" helt edru, og for de som bare ønsker å våkne søndag morgen med et klart sinn. 

- Jeg innså at folk ville ha de samme kjente smakene, derfor utviklet jeg Ginish og Rumish, så vi kan fortsette å blande våre favoritt-cocktails - uten alkohol og uten kompromiss, forklarer Sørensen.

Naturlige aromaer

Vi vet det kan være vanskelig å tro at Ish har laget "alkoholfri alkohol", men de gjorde det, og det er awesome. Ish sine produkter er laget av naturlige aromaer som einebær, vanilje og muskat - de samme typiske ingrediensene du finner i en gin eller rom. Ish har vært nøye i sin smaksutvinning og har med sine oppskrifter kombinert ingredienser for å beholde kjente smaker man kjenner igjen, og skapt alkoholfrie alternativer til to veldig klassiske sprit-produkter.

 

 

Hva med å prøve en Dark&Stormish, eller Ginish&Tonic? (Foto: Ish Spirits)

Prosessen med å utvinne smaker fra ingrediensene krever en liten andel alkohol, derfor har Ish sine produkter 0,5% alkohol, men dette er vanlig og er uansett kategorisert som alkoholfritt, på samme måte som alkoholfri øl. Produktene har 0% sukker og kun 6 kalorier per 100 ml. 

Bestill her

Privat

Horeca og retail