Sofistikerte alkoholfrie cocktails hos Topphem

Barsjef Johannes Larsson gjør siste finish på en av tre fantastiske alkoholfrie cocktails Topphem har på menyen. 

Restauranten (og cocktail-baren) Topphem har vært i drift i et drøyt år og holder til på Solli Plass, i lokalene som nå nedlagte Amerigo hadde før. Som søster-restaurant til Michelin-kandidat Bokbacka, har de en kompromissløs holdning til kvalitet og smak, dog i en litt lunere og folkelig atmosfære. Deres spesialitet er bærekraftig skandinavisk mat med "noko attåt". 

Etter hvert har de også blitt kjent for sin strålende service. "Vi er hyggelige mennesker og vi har det gøy" står det på menyen. Det merkes godt! I tillegg har de et sterkt fokus på å servere spennende cocktails, både med og uten alkohol. Vi i Leske er så heldige at vi får hjelpe Topphem med den alkoholfrie delen, ved at vi leverer Seedlip til disse kreative kunstnerne av noen bartendere.  

Undertegnede tok en prat med Johannes Larsson og Ulrik Sagen om Topphems tilnærming til cocktails, og hvorfor de har valgt å ha Seedlip i hylla.

- Seedlip på menyen gir gjestene muligheten til å fortsatt kunne få nyte en smaksrik cocktail uten å kjenne det dagen etter, forteller Johannes med et smil om munnen. 

Dermed har restauranten et sterkt alibi til de som av ulike årsaker ikke ønsker alkohol; gravide, "designated drivers", alkoholfrie eller for de som bare vil prøve noe nytt og spennende. Topphem har valgt Seedlip som utgangspunkt for deres alkoholfrie cocktails, og har alle tre variantene på menyen: Garden, Spice og Grove. De tre variantene har fått hver sin elegante alkoholfrie cocktail:

Agurk: Seedlip Garden, agurk, sitron, hyllerblomstsirup, sitrontimian, hylleblomstskum, estragon

Hvit jordbær: Seedlip Grove, sitron, hvitjordbær-edikk, bringebær, eplemost, rosmarin

Appelsin: Seedlip Spice, appelsinskall, anisstjerne, kanelstang, rosmarin tonic.

Eksperimentering er viktig

 - Alkoholfritt er mer spennende enn juice og brus. Hos oss ønsker vi å tilby noe annerledes. I tillegg er vi opptatt av å eksperimentere, så cocktail-menyen hos oss er "levende" og forandrer seg som regel i takt med sesong. Vi bruker gjerne råvarer fra kjøkkenet for å lage eddiker, infusjoner og mer. Det bidrar også til vår policy om å kaste så lite mat som overhodet mulig, forteller Johannes.

Besøke Topphem?

Adresse: Henrik Ibsens Gate 60C, 0255 Oslo

Web: www.topphem.no