Seedlip Garden 108 lanseres på Vinmonopolet

Seedlip er verdens første destillerte sprit uten alkohol. I høst ble den for første gang tilgjengelig i Norge, og serveres i dag på restauranter som Maaemo, Galt og Sabi Omakase, i tillegg til cocktailbarer som Andre Til Høyre og Himkok. Nå lanseres den på Vinmonopolet.

– Bare i løpet av de siste tre årene har salget av alkoholfri drikke økt med nesten 60 prosent hos Vinmonopolet. Vi forventer at veksten skal fortsette i 2019. Nå kundene etterspør et større mangfold av alkoholfrie alternativer som passer til forskjellige matretter og ulike festlige anledninger. Det påvirker utviklingen av sortimentet, og nå tilbyr vi for første gang alkoholfritt brennevin, sier kategorisjef Ann Kristin Heggeseth Bakkeng i Vinmonopolet.

Tar alkoholfri drikke til nye høyder

Med en rik, sofistikert smak er Seedlip et fullgodt alternativ når man ikke ønsker alkohol. Seedlip ble oppfunnet av den britiske bonden Ben Branson i 2015. Han lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter, og ønsket å løse problemet med hva man skal drikke når man ikke drikker.

I dag blir Seedlip blandet og tappet på flaske i England. Den skapes gjennom en skreddersydd, seks-ukers prosess med oppløsning, kobberfatsdestillering og filtrering av hver enkelt botaniske ingrediens. Seedlips sprit har null kalorier, er sukkerfri, og har ingen kunstige søtnings- eller smaksstoffer. Ifølge Leske, som er distributør av Seedlip i Norge, har det vært en mangel på gode alkoholfrie alternativer i Norge.– En av barrierene for å velge alkoholfritt er at det kan oppleves som kjedelig, smakløst eller overdrevent søtt. Med satsningen på Seedlip ønsker vi å fortsette å bidra til at folket får sofistikerte og interessante alkoholfrie drikker. Seedlip tar alkoholfri drikke til nye høyder ved å tilby et unikt og banebrytende alternativ, sier Christian Stray-Jansen, daglig leder i Leske.

Seedlip vil være tilgjengelig i smaken Garden 108 på følgende Vinmonopol:

  • Oslo: Vinderen, Frogner, Røa, Aker Brygge, CC Vest, Majorstua, Oslo City, Skøyen.
  • Asker/Bærum: Holmensenteret, Sandvika, Bekkestua
  • Bergen: Valkendorfsgate
  • Sandnes: Kvadrat, Sentrum
  • Trondheim: Valentinlyst
  • Sandefjord

Hele serien finner du her.