5 enkle alkoholfrie aperitiffer

I Leske har vi fått helt dilla på aperitiff. Ikke bare er det et fantastisk lite rituale, enten det kun er til deg selv eller som velkomstdrink til gjester, å lage en appetittvekkende cocktail før et måltid, men aldri før har det vært så enkelt å lage komplekse, sofistikerte og spennende cocktails uten alkohol, noe Lyre’s er et strålende eksempel på. En aperitiff er en appetittvekker og må gjerne nytes sammen med snacks/småmat som salte mandler, oliven, ost og lignende. 

Her er 5 enkle oppskrifter

Fokuset vårt ligger på at det skal være tørt, gjerne litt bittert, lite sukker og ikke minst veldig smakfullt. Vi må heller ikke glemme presentasjon. Det er jo vel så viktig at det ser bra ut. Vi mener disse fem oppskriftene er intet mindre enn perfekte til "the aperitivo hour":

1. Italian Orange & Tonic

En nydelig tørr, sitrusdrevet og bitter drink med masse appelsin, blodappelsin, urter og røtter. Dette er det alkoholfrie svaret på klassikeren Campari & Tonic.

Ingredienser

Metode
Ha ingrediensene i glasset og fyll med isbiter.

Glass
Highball

Garnityr
Appelsinskive

2. Lyre's Bianco Spritz

Tørr, bittersweet og urtepreget. Aperitif Dry er et alkoholfritt alternativ til dry vermouth, og Orange Sec er det alkoholfrie alternativet til appelsinlikør. For en kombo denne spritzen har!

Ingredienser

Metode
Hell alle ingrediensene i glass, rør forsiktig og fyll med isbiter.

Glass
Vinglass

Garnityr
Mynte

3. Lyre's GT

En klassiker av rang. Alkoholfri G&T er en sikker vinner. Med Lyre's Dry London får du herlige aromaer av appelsin-blomst, lime, jasmin og einebær. 

Ingredienser

Metode
Ha ingrediensene i glasset, rør forsiktig for å blande, og fyll med isbiter.

Glass
Highball

Garnityr
Rosmarin

4. Lyre's Italian Spritz

Nok en klassiker. En alkoholfri aperol spritz! En rik og unik blanding av aromaer, inkludert rabarbra, bitter appelsin, løftet med urter og myk bitterhet for å skape balanse.

Ingredienser

Alternativ:
Ha ingrediensene i glasset, rør forsiktig for å blande, og fyll med isbiter.

Glass
Vinglass

Garnityr
Appelsinskive

5. Lyre's Dry Martini

Dear Jameshh. Thereshh shhomething you need to know. The perfect Dry Martini should actually be ssshtirred, not ssshhaken. Yoursssh Sinssherely, Mish Moneypenny

Ingredienser

Metode
Rør forsiktig med is, sil over i glass.

Glass
Martini-glass eller liten coupette

Garnityr
Oliven eller lemon twist

Flere cocktail-oppskrifter

Vi har en rekke spennende cocktails til alle slags anledninger. Ta en titt her.