Coldbrew & tonic

Vi elsker denne enkle kaffe-cocktailen med med bønner fra Ethiopia, brent i Oslo av Fuglen Coffee Roasters, og anbefaler generelt å prøve den kaffen som kaldbrygg.

Vi anbefaler også å lage en enkel alkoholfri cocktail med denne og Luscombe Devon Tonic (som har yuzu-ekstrakt, hvilket skaper en deilig friskhet til drikken og passer veldig godt med kaffe).

Du trenger:

Slik gjør du:

  1. Finn frem et passende glass
  2. ha i isbiter
  3. hell over tonic
  4. hell i ca. 50-100ml kaldbrygget kaffe (se under)
  5. Garner med lime. 

Kaldbrygget kaffe:

12 g kaffe per 1 dl kaldt vann

  • Putt ønsket mengde vann i en beholder (norgesglass, presskanne, e.l) tilsett 12 g grovmalt kaffe per desiliter vann og sett den inn i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken med lokk på uten å røre inn kaffen.
  • La den stå og trekke i 18-20 timer. Sil av, jo finere du siler jo klare blir brygget og jo mindre vil den forandre smaken over tid. Kaffen kan oppbevares opp til en uke i kjøleskap.
  • Kaffen blir veldig søt og fyldig med mindre syre og lite bitterhet.

 

Next level:

Ha også i Ginish eller Everleaf.