5 grunner til å ta en hvit måned

Jo hardere ideen om en måned uten alkohol er, jo større er kanskje sannsynligheten for at du faktisk bør gjøre det?

Selv om det er lett å argumentere for et moderat forbruk, er det mange som sliter med å holde seg til det. Derfor kan en hvit måned være med på å finjustere moderasjonsbryteren. Forskning viser nemlig at å gjennomføre en hvit måned påvirker hvordan man drikker gjennom resten av året også. Her er 5 soleklare fordeler:

1. Bedre søvn

Noen tenker kanskje at alkohol hjelper oss å sovne, men det er faktisk ikke bra for søvnen i det hele tatt. Ikke bare er det vanndrivende, noe som ofte gjør at man trenger å gå på do midt på natta, men alkohol brytes også ned til sukker som gjør at man våkner fortere. Det stopper oss også fra å ha Rapid Eye Movement-søvn, som gjør at vi føler oss mer sliten, irritabel og glemsom neste dag. På toppen av alt dette, fremprovoserer alkohol snorking - så å kutte det ut vil hjelpe deg (og kjæresten din) å sove som et lite barn. Det kan imidlertid ta opptil en uke for søvnen din å venne seg til å være alkoholfri.

2. Vekttap

I følge alkovett-organisasjonen Av-og-til inneholder et glass rødvin (1,5 dl) rundt 100 kcal. Drikker du tre glass er du oppe i 300 kalorier. En flaske vin ligger på 500-600 kcal.

En liten flaske pils (0,33 liter) inneholder 130 kcal, mens en halvliter pils inneholder litt over 200 kcal. Drikker du to halvlitere øl får du i deg 400 kcal. Drikker du en hel sixpack på fest? Da blir det ca 1200 kcal.

Dessuten er det ikke bare kaloriene i selve alkoholen som gjør det usunt å drikke. Alkoholen gjør nemlig noe med appetitten din - det har du sikkert merket.

3. Spar penger

Kort oppsummert, så er dette deg etter en hvit måned:

4. Se yngre ut

Du vil se synlig bedre ut. Alkohol er giftig for ditt største organ - huden. Giftstoffer gjør huden mindre elastisk, hvilket er aldring i praksis. Hvis du avstår fra å drikke alkohol, hindrer du for tidlig aldring av huden din, og allerede etter 30 dager vil du se en merkbar effekt. Du får også generelt renere hud.

5. Det finnes mye digg drikke uten alkohol

Se vår nettbutikk her

Andre fordeler: 

- Leveren din blir glad
- Du kan kjøre bil når som helst
- Hvis du faktisk velger å lage mat kl. 02.30, så blir den ikke svidd 
- Ingen hangovers
- Økt produktivitet 

Hvis man kunne lage en medisin som gjorde det samme...

I fjor ble det gjennomført en studie i England med 102 personer som stod over alkohol i én måned. Funn hos deltakerne: forbedret leverfunksjon, bedre blodtrykk og kolesterolnivå… og en lavere risiko for å utvikle diabetes og leversykdom.

Menneskene som ble med i undersøkelsen har et forbruk på ca. tre flasker vin i uka, eller 15 halvlitere med øl per uke. 

"Resultatene var forbløffende. Hvis man kunne lage en medisin som gjorde det samme, ville det være verdt milliarder" sier Kevin Moore, professor ved UCL Institute for Liver and Digestive Health, som er medforfatter av studien.