Blackberry Vanilla Madness

Det er kaldt og guffent ute, men her inne holder vi varmen med gode mocktails og generelt god stemning. Om du behandler mocktail-miksing som du gjør med matlaging, vil resultatet ta deg til nye høyder hver gang, og det er faktisk ingen grenser for hva man kan få til! Her har vi laget en egen vri på en digg oppskrift vi kom over for ikke lenge siden, hva med å servere denne som aperitif ved neste anledning?

Du trenger:

  • En håndfull bjørnebær (kan erstattes med solbær) 
  • 3-4 dråper vaniljeekstrakt, vaniljepulver kan benyttes, men da med ca ½ teskje.
  • ½ teskje honning (f.eks. Agave fungerer også fint!) 
  • 1 flaske Luscombe Sicilian Lemonade eller annen limonade

Slik gjør du:

  1. Finn frem til et drinkglass på ca 2,5 dl og kast oppi bær, vanilje og honning.
  2. Knus alt sammen i bunnen av glasset til du får en fin og tykk paste. Vi bruker gjerne en morter så går det unna, men baksiden på en spiseskje eller gjør også susen.
  3. Tilsett 4-5 isbiter i glasset
  4. Hell forsiktig over ca ⅓ av Luscombe-flasken og rør lett slik at du blander herligheten uten å miste for mye kullsyre, før du heller over resten av flasken og serverer med en liten skive lime!

Tips: Om du vil prøve deg på Mocktail 2.0: følg trinn 1 og 2, hell så limonaden ned i glasset langs en spiseskje så drikken legger seg lagvis oppå pasten. Tilsett isbiter og lime, pluss et lite sugerør til røring og server!