Real Kombucha

Da vi ble kjent med Real Kombucha fra England falt vi med en gang pladask for deres tilnærming. Real Kombucha ser på teblader, som en vinprodusent ser på druer, og bruker ingen tilsetninger eller andre smaker i sine brygg.

Kun fermentert te, dog meget spesiell te. Resultatet er svært velsmakende, sofistikerte og elegante drikker som er det nærmeste vi noen gang har kommet skikkelige alternativer til cider og musserende vin. Faktisk serveres disse i over 50 Michelin-restauranter.

Dry Dragon

Dry Dragon er brygget med ristet Dragonwell grønn te fra Zhejiang-provinsen i Kina. Ferske teblader snurres rundt i en varm wok-panne for å stoppe den naturlige oksideringsprosessen tidlig. Til forkskjell fra grønn te fra Japan som gir en gressaktig smak, er Dragonwell en variant som gir en mer nøtteaktig og halmlignende smak.

Til mat

Denne kombuchaen fermenteres for å gi delikate citrusnoter av grapefrukt og søte sitroner, forankret i en tydelig vegetal, grønn te og en fyldig finish. Det er en herlig drikke som kan nytes når som helst for generell forfriskning, men Dry Dragon er veldig god sammen med salater, grønnsaker, skalldyr og frukt. Den er med sine smaker en naturlig god kombinasjon til lette og ferske asiatiske retter. 

Serveres iskald i et vinglass for å la aromaene sirkulere før den første slurken.

Til cocktails

Dry Dragon er en fantastisk mixer for alkoholfrie cocktails og bringer reell kompleksitet til drinken. Fine komplementære smaker som spiller godt på lag er for eksempel lime, basilikum og mynte. 

Royal Flush

Royal Flush er brygget på First Flush Darjeeling, kjent i India som dronningen av teene. Plukket ut når de dukker opp i vårens første blomstring, og tørkes deretter forsiktig for å utvinne mest mulig av den herlige karakteren.

Denne kombuchaen gir tydelige noter av rabarbra og stikkelsbær, og avrundes med hvit frukt og et hint av solbær. En delikat og floral syrlighet med en relativt kort finish gjør dette til frisk og klar. Ideell som et alternativ til champagne. Server i et hvitvinsglass eller champagneglass. 

Til mat

Royal Flush er perfekt til hvitt kjøtt, hvit fisk og umami-rike kremsauser. Den fungerer også godt som en aperitif eller som en dessertvin.

Til cocktails

Kraftige smaker kan overmanne de delikate subtilitetene til Royal Flush, så mange mixologer bruker denne til for eksempel en Kir eller en Bellini.

Begge varianter kommer også i 275ml-flasker dersom det er mer interessant.

Bestill

Privat

Horeca/retail: hei@leske.no