Alkoholfri drikke til julemat - dette er våre beste tips!

Julemat er fantastisk, og jekkes definitivt opp et par hakk hvis drikken som serveres med også er det. Denne oversikten er for deg som ønsker å ha et spennende og variert utvalg alkoholfri drikke til julematen som matcher smakene perfekt. Det finnes uttalige kombinasjoner og smaker å velge mellom der ute, og forhåpentlig vil dette hjelpe!

I hovedsak handler det om å kombinere smaker som utfyller hverandre. Noen generelle tips: sødme passer bra til fet mat, og syrlig drikke passer bra til salt mat. Sødme passer også til søt mat, som dessert. I enkelte sammenhenger kan også drikken med fordel spille en større rolle i retten, som ved for eksempel desserter. Viktigst av alt så må du ikke være redd for å prøve, ofte vil du nok også finne ut at det vi liker er ulikt dine egne preferanser, for å være på den sikre siden bør du derfor ha smakt deg gjennom alt ;-) 

Ribbe, pinnekjøtt, svinestek og viltstek

Denne oversikten er som du sikkert skjønner preget av fet mat og sterke smaker, her kan det derfor med fordel være lurt å finne noe som balanserer alt det fete og som bringer litt syrlighet og sødme inn i retten!

Vi anbefaler:

  Kalkun eller annen fugl

  En litt lettere rett, hvor du kan spille på drikke som smaker mer for å komplementere de flotte smakene fra fugl og tilbehør. 

  Vi anbefaler:

  Torsk og lutefisk

  Fisk til fest er en velkjent klassiker, og denne kan gjerne være litt mer sjelden da det som kjent ikke er voldsomt med smak i fisken alene. Tenk derfor mer på hovedretten som en helhet, det vil si alt tilbehøret og hvordan du kan matche dette med din drikke på best mulig måte.

  Vi anbefaler:

  Vegetar

  Vegetar for de som ikke spiser kjøtt eller som prøver å kutte ned på sitt inntak av animalske produkter i sitt kosthold er på full fart inn på matfatene i Norge, da også til jul! Vi lager vegisterkaker, nøttestek, Wellington-stek basert på sopp, og masse annet digg. Fordelen med vegetar og veganske alternativer er at de er veldig lette for magen, med andre ord masse plass til god drikke!

  Vi anbefaler: 

  Dessert

  Dessert kan være så mangt, enten om du velger å ha f.eks. litt tyngre retter som inneholder sjokolade, eller om du har en lett og ledig dessert som kan tillate drikke med mer smak. Tenk uansett på å skape balanse i retten din, har du en veldig søt dessert kan det for eksempel kanskje passe med noe syrlig å drikke?

  Vi anbefaler: