Alkoholfri drikke til julemat

Hvordan kan du som vert tilby fristende alternativer til de som ikke drikker alkohol? Med disse tipsene er du langt på vei med å imponere både deg selv og julegjestene. I hovedsak handler det om å kombinere smaker som utfyller hverandre. Tommelfinger-reglene er: Alkoholfri øl passer til stort sett alt, sødme og syrlighet passer til fet mat, og syrlighet er spesielt bra til salt mat.

Alkoholfri aperitiff

Skal det være et glass musserende før middag? Her er våre tips til alkoholfrie musserende drikker som egner seg godt som appetittvekker og til snacks før klokken ringer inn til middag.

ALT. Sparkling Organic White - Økologisk musserende vinalternativ laget på 100% Chardonnay-druer. Tørr og syrlig med smak av sitronskall, grønne epler og jasmin-blomst.

ALT. Sparkling Organic Rosé - Økologisk musserende vinalternativ laget på 100% Tempranillo-duer. Tørr og aromatisk med smak av jordbær, rabarbra og urter.

Eller hva med å tilby en forfriskende og deilig cocktail som du serverer på 1-2-3? Passer også fint som dessert og som drikke utover kvelden.

Everleaf Forrest Spritz - En nydelig blanding av bærekraftig hentede planteprodukter, fra eksotisk safran og vanilje til honningrød appelsinblomst. 

ISH Ginish & Tonic - En klassiske gin og tonic ferdig blandet ut og klar til servering. Gode smaker av einebær, korianderfrø, diverse citrus og chili.

Alkoholfri drikke til ribbe og pinnekjøtt

Til fet og salt mat er drikke som er syrlig og fruktig en god følgesvenn. 

Leitz Motiv Riesling - En lys gulrønn hvitvin som er ung, fruktig, friskt og sitruspreget med innslag av bakt eple, litt urter og blomster.

Lervig No Worries Driving Home for Christmas - En forfriskende juleøl med deilige noter av mørkristet malt og tradisjonelle julekrydder.

Luscombe Rhubarb Crush - Økologisk, perlende juice med smak av rabarbra, vanilje og sitron. Perfekt syrlighet til fet mat.

Luscombe Hot Ginger Beer – Ingefærøl med et lite ekstra kick. Nydelige sicilianske sitroner kombinert med heit ingefær fra Peru.

Ambijus Clearly Confused - Et vinalternativ som er crisp, aromatisk og har en lang  og syrlig finish. Inneholder epler, grannål, aromatisk einebær, ristet eik og frisk hylleblomst, utmerket til fet og salt mat. 

Anora Livets Snaps - En balansert akevitt som har en fyldig smak med innslag av karve, anis, friske urter og sitrus. Passer utmerket til julematen.

Alkoholfri drikke til torsk, lutefisk og rakfisk

Her gjelder det å finne drikke som balanserer sødme og syrlighet godt. Anbefaler noe lyst og friskt. 

ALT. Sparkling Organic White - Økologisk musserende vinalternativ laget på 100% Chardonnay-druer. Tørr og syrlig med smak av sitronskall, grønne epler og jasmin-blomst.

Luscombe Sicilian Lemonade - Økologisk limonade med sitroner fra Sicilia og vanilje fra Madagaskar. Sannsynligvis verdens beste limonade. 

Big Drop Pine Trail Pale Ale - Forfriskende i smak med hint av blomsteraromaer, furu og honning. Fullpakket med smaker fra sitrustung humle med en vri av frisk lime som skaper et skarpt og forfriskende øl.

Alternativ til snaps, sa du? Prøv RumISH eller Livets Snaps.

Alkoholfri drikke til kalkun og kylling 

Det er mange likheter med ribbemiddagen så her kan man bruke de samme drikketipsene. Kjøttet er lysere og det smaker godt med en saftig og leskende rødvin.

Leitz Pinot Noir - Denne vinen er dropspreget og saftig med preg av røde bær og grønne urter. God friskhet, lett sødme, fin syre og god tørrhet. 

Oddbird Low Intervension -  Drueblend av Merlot og Pinot Noir fra Breganz. Gode smaker av bjørnebær, blåbær, kirsebær og trefat.

ALT. Sparkling Chardonnay  - Frisk syrlighet, elegante bobler og hint av grønne epler, sitrus og hvite blomster.

Alkoholfri drikke til dessert

Søtt på søtt! 100% gøtt.

Luscombe Raspberry Crush - Økologisk perlende juice med bringebær, sitroner og vanilje. En must-have til f.eks. riskrem eller sjokolade!

Luscombe Elderflower Bubbly - Økologisk perlende juice med hylleblomst og sitron. Smaken passer utmerket til både søte og salte matretter.

Ikke alle orker å spise dessert og derfor kan det være et godt alternativ å tilby en flott og rågod drink. Her er noen utvalgte tips.

ISH Spritzish - En forfriskende bittersøt og balansert smaksopplevelse, med smaker som minner om summeren langs den italienske kysten. 

ISH DaiquirISH - Denne cocktailen er både søte og syrlig og nydelig som dessert.

Martini Floreale - Denne alkoholfrie Martini'en er laget av de samme vinene som de vanlige Martini-vermutene er laget av. Den har en fin sødme med toner av blomster og et hint av kamille. 

Alkoholfri avec

Noe digg til kaffen? Her er gode valg:

 Lyre´s Coffee Originale - Veldig rik smak med deilige noter av espresso, krydder, karamell og ristede nøtter. Sjenerøs finish med klassisk vanilje. Denne kan du nyte "on the rocks", med tonic, eller hva med en Espresso Martini? 

Shake-It coffee cordial mixer - Drikken er smaksatt med ristede kaffebønner med noter av sjokolade og vanilje, og er perfekt til en velsmakende Espresso Martini  eller "on the rocks". Den passer også helt ypperlig til farge og smaksforsterker i for eksempel desserter, smoothies og milkshakes.

Alkoholfrie cocktails

Vi har listet opp en del allerede, men her kan du se alle oppskriftene våre. Vår favoritt akkurat nå: The Christmas Spritz

 

Finner du ikke noe du liker kan du se alle våre drikker her. Vær kreativ, her er det ingen begrensninger!