Alkoholfri drikke til grillmat

Nå er det høysesong for å grille og nesten all mat smaker litt bedre på grillen. Grillmat er smaksrik og din tallerken kan være fylt med mange spennende ingredienser. Røyksmak og intensiv stekeflate sammen med ulike sauser, krydder og tilbehør kan gjøre det litt utfordrende å sette sammen mat og drikke. Kunsten ligger i å velge drikke og mat som ikke slår hverandre ut på smak. Vi har derfor lagd en liten oversikt med våre anbefalinger på hva du skal drikke til grillmaten. God grillings🔥

Alkoholfri aperitiff

Mens du venter på at maten skal bli klar er det godt med noe friskt i glasset som virker avkjølende og som i tillegg er appetittvekkende.

 • ALT. Sparkling Organic White - Er en musserende alkoholfri hvitvin laget av 100% Chardonnay-druer og er den perfekte aperitiff. Den er tørr og syrlig med smak av sitronskall, grønne epler og jasmin-blomst. Om det er mer i flasken går denne også ypperlig til grillmaten, spesielt fisk, grønnsaker, pølser og kylling. 
 • Everleaf Mountain Spritz - En nydelig drikkeklar aperitiff laget av ingredienser som jordbær, einer, kirsebærblomst og nype. Sommer på boks?
 • Copenhagen sparkling tea - Er basert på et nøye utvalgt av 13 økologiske tetyper som brygges ved forskjellige temperaturer og infusjonstider. Den er blandet med druemost og sitronsaft. Passer bra som aperitiff eller til dessert.
 • Luscombe Rhubarb crush - En lett glitrende blanding av økologisk rabarbra og vanilje fra Madagaskar. Passer også fint til lette salater, fisk, hvitt kjøtt og dessert.
 • ISH - Spritzish - En forfriskende bittersøt og balansert smaksopplevelse, med smaker som minner om summeren langs den italienske kysten. SpritzISH nytes best nedkjølt i et vinglass med masse isbiter og en skive appelsin.
 • Martini Floreale - Denne alkoholfrie Martini'en er laget av de samme vinene som de vanlige Martini-vermutene er laget av. Den har en fin sødme med toner av blomster og et hint av kamille. Du kan drikke Floreale "on the rocks" eller blande 1/2 Floreale med 1/2 Tonic og pynte med en skive appelsin.

Alkoholfritt til grillmaten

Alkoholfri øl passer bra til det meste av grillmat fordi øl ikke inneholder tanniner og har ofte lite syre som gjør det enklere å matche maten. Vi mener at ølet bør være noe som er lyst og lettdrikkelig men det finnes også mange muligheter med mørkere øl som smaker godt til maten. Vi anbefaler at man bruker glass også når du drikker øl for å frigjøre mer av aromaen i ølet. Mye av lukten forsvinner når man drikker rett fra boksen, i tillegg ser det mer delikat ut å drikke fra et glass. 

Svinekjøtt og pølser

 • Luscombe Hot Ginger Beer  Denne autentiske ingefærølen er laget med den fineste ingefærrøttene, rørsukker og siciliansk sitronsaft. Perfekt til asiatisk mat, spesielt kylling og svinekjøtt, eller en tallerken som har søt glasur eller marinade.
 • Lucky Saint alkoholfri øl – Forfriskende alkoholfri pilsner med en smooth, sitrusaktig humlefinish. Lys og lettdrikkelig som gjør den perfekt til all grillmat.

Marinert og kraftig grillmat

 • Ambijus clearly confused - En nøye sammensatt ingrediensliste av epler, grannål, aromatisk einebær, ristet eik og frisk hylleblomst. Den passer også til grillet grønnsaker, snacks, myk ost og spekemat.
 • Luscombe Cool Ginger Beer - En kjøligere ingefærøl med et mildt krydderpunkt, noe som gjør en strålende til for eksempel pulled pork, og sentralamerikanske retter.
 • Cervisiam Passion Icon Berlinerweisse - Med masser av passionfrukt og mango tilføyet i ølen. Superfrisk og lettdrikkelig! Fantastisk smak og deilige tropiske vibber.
 • Luscombe Passionate Ginger Beer – Ingefær møter pasjonsfrukt i en deilig, balansert ingefærøl.

Kylling

 • Luscombe Rhubarb - En lett glitrende blanding av økologisk rabarbra og vanilje fra Madagaskar. Perfekt med lette salater, hvit fisk, hvitt kjøtt og dessert.
 • Lervig No worries - En lett humlet og behagelig forfriskende pale ale. Dette er en tørsteslukker i sommervarmen.
 • Lervig No worries Mango - En lett humlet og behagelig forfriskende pale ale med smak av mango og tropisk frukt.

Fisk og skalldyr

 • ALT. Sparkling Organic White - Er tørr og syrlig med smak av sitronskall, grønne epler og jasmin-blomst. Utmerket til veganske retter eller pizza.
 • Luscombe Sicilien Limonade - En klassisk limonade av skarpe sicilianske sitroner avrundet med fantastisk Madagaskansk vanilje. Denne passer til pasta, tapenade, oliven og kylling.
 • Nøgne Ø Stripped Craft - Har tilsatt ferskpresset limejuice og limeskall, noe som gir ølet en tydelig aroma og sødmefylt smak av sommer. Spesielt god med sjømat, salater eller andre lette sommerretter.

Søte sauser og søtt tilbehør

Til søte bbq-sauser og søtlig tilbehør som eks. søtpotet, mais og grillet frukt bør det være sødme i drikken og gjerne litt mer sødme for å skape balanse og for å unngå at drikken fremstår som sur og tynn.

Pizza og vegetar

  • ALT. Sparkling Organic Rosé - Er laget med 100% Tempranillo-duer. Tørr og aromatisk med smak av jordbær, rabarbra og urter. Passer også nydelig som aperitiff, til kylling, charcuterie, quinoa, salater, pizza, myk ost og snacks.
  • Luscombe Sicilien Limonade - En klassisk limonade av skarpe sicilianske sitroner avrundet med fantastisk Madagaskansk vanilje. Denne passer til pasta, tapenade, oliven og kylling.
  • Oddbird Low Intervention Red - Verdens første lavintervensjonsvin - frigjort fra alkohol. Drueblend av Merlot og Pinot Noir fra Breganze, en by i Veneto-regionen i Italia.

Alkoholfrie cocktails til grillmaten

Ja, du leste riktig, vi må ikke vente til etter maten med å nyte en alkoholfri cocktail. Det er faktisk mulig å kombinere det sammen med grillmaten. I tillegg gjør en cocktail middagsbordet enda mer Instagram-vennlig😉 Hva med en Rosé sangria, Everleaf Spritz eller en Bellini?

Denne alkoholfrie sommerdrinken er full av herlig smak fra alkoholfri rosé, sitrus, fersken, jordbær og mynte. Vi anbefaler å lage masse og servere til familie og venner. Du finner oppskriften her.

En utrolig frisk og spennende alkoholfri cocktail. Perfekt ute til hagekosen - den smaker jo tross alt hage! Du finner oppskriften her.

Denne cocktailen klarer alle å lage. En vri på den klassiske Bellinien som passer utmerket sammen med grillet salat og avokado, penslet med olivenolje, chili flakes og revet permesan. Du finner oppskriften her.

For å se flere alkoholfrie cocktails finner du alle våre oppskrifter her og hvis du vil se alle våre produkter kan du klikke her for å komme til nettbutikken.