Alkoholfrie alternativer til ditt bryllup

Det er mye som skal planlegges før et bryllup og mange beslutninger som skal tas. Derfor ønsker vi å dele noen tips til hvilke alkoholfrie muligheter som passer til velkomstdrink, middag, dessert og fest. De som ikke ønsker å drikke alkohol burde også få tilbud om premium drikke. Å arrangere bryllup er dyrt derfor kan det være en god idé å kutte ned på alkoholposten. Hva med å servere alkoholfriebobler som velkomstdrink til alle gjestene? Eller gjør som mange, ha et alkoholfritt bryllup det skal visst være veldig trendy nå 😉

Velkomstdrink

Velkomstdrinken er en god start på festen som kommer. Det bidrar til å korte ned ventetiden for gjestene og legger tilrette for at gjestene får hilst på hverandre før middagen. Et glass tørr musserende er en klassisk aperitiff i bryllup fordi det virker appetittvekkende. Sørg for at drikken ikke er for søt eller sur. Èn flaske á 750ml inneholder 5 serveringer.

 • ALT. Sparkling Chardonnay - er en musserende hvitvin laget på 100% Chardonnay druer. Inneholder lite sukker og er tørr.
 • Lyres Classico - minner om en italiensk Prosecco og har nydelige toner av frisk fersken, Granny Smith-epler og lime. Lang og syrlig finish med myke og fine bobler.
 • Coopenhagen Sparkling Tea Lyserød- er en tørr og krisp musserende herlighet med base på eksklusive Silver Needle-te og to forskjellige sorter av Oolong og Hibiscus.
 • Cherry Thyme Royale er en alkoholfri cocktail med kirsebær og timiansirup sammen med musserende hvitvin.
 • Mimosa er en champagnedrink som egner seg godt som velkomstdrink. Det er bare å blande 2/3 appelsinjuice med 1/3 valgfri musserende. Pynt med appelsinskive eller jordbær.

Hot tips: Bruk brede cocktailglass, lag en pyramide og hell over musserende vin.

Middag

Nå er den store festen i gang og det er nå vi skal kose oss med god mat og drikke, taler og underholdning. Vi mener at det er viktig å inkludere alle og sørge for at de som ønsker alkoholfritt får like gode alternativer som alle andre. Drikke vi mener passer godt til mat og dessert er:

Øl

 • Lucky Saint Superior Lager En pilsner med en smooth og sitrusaktig humlefinish.Ølet er ufiltrert for maksimal smak, kropp og karakter Passer bra til lette retter og salater, pizza, pasta, skalldyr, hvit fisk, sterk mat og spekemat
 • Lervig No Worries Pale Ale Lette retter og salater, pizza, pasta, skalldyr, sterk mat, rødt kjøtt, tapas og spekemat.
 • Nøgne Ø Stripped Craft Er tilsatt ferskpresset limejuice og limeskall, noe som gir ølet en tydelig aroma og en sødmefylt smak av sommer. Passer godt til sjømat, salater eller andre lette retter.
 • Big Drop Citra IPA Glutenfri En fruktig og juicy-aroma øl med lime, grapefrukt og et snev av krydder. Passer til fete oster, fete kjøttretter, grillmat, hamburger og pølser.

Vin

 • Ambijus Clearly Confused En nøye sammensatt ingrediensliste av epler, grannål, aromatisk einebær, ristet eik og frisk hylleblomst. Passer til spekemat, røkelaks, oster, pasta, og fet mat.
 • ALT. Sparkling Chardonnay Frisk syrlighet, elegante bobler og hint av grønne epler, sitrus og hvite blomster. Passer til fisk og skalldyr, lyst kjøtt, pasta, salater, umamirik mat og asiatisk.
 • ALT. Sparklin Rosè Frisk syrlighet, elegante bobler og hint av jordbær, vannmelon og urter. Passer til hvitt kjøtt, charcuterie, laks, quinoa, salater, pizza, myk ost og snacks.
 • Oddbird Low Intervention White Juicy drueblend med hint av pære, sitrus, blomsterhonning og mineralitet. Passer bra til lette retter, sjømat,
 • Pear Williams Sparkling Apple Fruktig og frisk med god tørrhet. Dealkoholisert vin blandet med pære -og eplejuice. Passer bra til kraftige desserter, ost.

Håndverkerbrus og ingerfærøl

 • Luscombe Hot Ginger Beer Har duft av grapefrukt, toast og appelsinmarmelade. Sødmefull ingefærkarakter som minner om ingefærkaramell. Heftig, tørr finish. Passer til asiatisk, sterk mat, sjømat, tex mex
 • Luscombe Cool Ginger Beer Dufter av smør og syltet sitronskall. Fin fylde på smak med et spicy ingefærpreg og varmet smør. Lang, tørr utgang. Passer til asiatisk, sterk mat, sjømat, tex mex.
 • Luscombe Sicilian lemonade En intens og smakfull siciliansk limonade. Frisk, syrlig og søt. Passer bra til middelhavsretter, pasta, fisk, tapenade, oliven og kylling.
 • Luscombe Rhubarb Crush En lett glitrende blanding av økologisk rabarbra og vanilje. Passer bra til lette retter, salater, hvit fisk, hvitt kjøtt og dessert.

Til festen

Hva man skal servere til festen kommer litt an på hvem som skal servere drinkene. Skal man ha en bartender som mixer drinker, en servitør som tilrettelegger eller skal gjestene servere seg selv? Uansett vi har alkoholfrie cocktails som både kommer ferdig blandet eller alkoholfrie cocktails som du enkelt kan lage selv uten noen forhåndskunnskaper.

 • Everleaf - Tre fantastiske alkoholfrie aperitiffer som dere kan imponere både dere selv og gjestene med. Bland med tonic for å lage sofistikerte og velsmakende "spritz"-drinker, eller bli inspirert til å lage cocktails.
 • Alkoholfri øl er en klassiker og foretrukken av mange. Vi anbefaler at ølet også blir helt i et glass for å få tak på all aromaen. Se alle våre øltyper her.

Vi har også blandevann. Se alle våre tonics her.

For mer inspirasjon se alle våre artikler her. Trykk her for å se alle våre drikker.