Den ultimate guiden til å ta en hvit måned

Ordene «hvit måned» vekker ulike reaksjoner hos alle. Noen er lettet over at det endelig er på tide med en detox, andre ønsker det velkommen med et snev av skepsis, og forventer at januar skal bli en lang strev uten å kunne slappe av med favorittvinen. Andre ignorerer det rett og slett, rasende over at en måned så mørk og trist som januar skulle bli fratatt enhver sjanse for lykke.
Uansett hva du mener om hvit måned, er sjansen stor for at du har hørt om det – det er et fenomen som har tatt verden med storm de siste årene, og tilbyr et alkoholfritt pusterom etter at de siste festboblene har lagt seg etter det som ganske ofte er en fuktig desember.

Det finnes nok av grunner til å ta en hvit måned

Enten du har gått litt over bord i høytiden, ønsker å sparke i gang det nye året med en detox, eller til og med bare ønsker å gi lommeboken litt hvile etter en dyr måned, er vi her for å gi deg noen motiverende tips som hjelper deg å holde deg på sporet, og anbefalinger for de beste alkoholfrie alternativene for å holde smaksløkene glade.
Å ta en hvit måned kan være en fin måte å tilbakestille og nyte fordelene ved å holde seg unna alkoholen en stund. Det trenger ikke å være vanskelig heller, de siste årene har markedet for alkoholfri drikke eksplodert, med hundrevis av forskjellige 0%-alkohol-alternativer som har kommet inn på banen.
Med så mange deilige alternativer på markedet, rapporterer mange deltakere faktisk at det er mye enklere enn de først forventet – og ender opp med å oppdage noen deilige alkoholfrie drikker som de fortsetter å drikke utover januar.
Se alle våre alkoholfrie drikker her.

Tips for å gjennomføre en hvit måned

1. Gjør det sammen med noen

Enten det er med venner, familie eller kolleger, gjør det som en del av et team det mye enklere – spesielt hvis det sosiale livet ditt involverer mange situasjoner der alkohol spiller en sentral rolle. Ved å gjøre det med en venn eller som en del av en gruppe, vil du ha folk å planlegge aktiviteter med som ikke inkluderer alkohol.

2. Utforsk alkoholfrie alternativer

Benytt deg av alle de fantastiske alternativene som har kommet inn på drinkscenen de siste årene. Hvorfor ikke arrangere en alkoholfri cocktail-kveld, eller en alkoholfri drikkesmaking? Inviter til en middag hvor det er alkoholfri «drikkepakke» og lek deg med food pairings. Du kommer garantert til å finne noen skikkelige fulltreffere. Klikk her for å se på dine alkoholfrie muligheter.

3. Kombiner det med et personlig mål

Å være edru vil sannsynligvis bety at du har litt mer tid. Hvorfor ikke bruke den nyvunne tiden (og energinivået!) til god bruk og knytte den til å nå et nytt treningsmål eller mestre en ny hobby?

4. Prøv å skrive

For de fleste kan det å gi opp alkohol i en hel måned faktisk være en ganske opplysende opplevelse. Januar føles ofte som en lang måned, og selv om du bare nyter et glass vin en gang i uken, kan det være utfordrende å holde motivasjonen oppe. Å notere opplevelsen enten på daglig eller ukentlig basis kan være en verdifull måte å spore hvordan opplevelsen går og gir en mulighet til å lufte tankene. Å registrere enkle ting som humøret ditt, eller hvordan du sover kan være en verdifull måte å reflektere over fremgang på, og det er interessant å kunne se tilbake og se fordelene.

Noen fantastiske helsefordeler

Selvfølgelig er en av de mest åpenbare grunnene til å ta en hvit måned er helsegevinstene.


Folk som tidligere har tatt en måned har rapportert om bedre søvn, økt energinivå, sterkere immunsystem, vekttap og til og med forbedret blodtrykk. For mange betyr disse nyvunne energinivåene at de er mer produktive og til og med bruker muligheten til å nå nye treningsmål. 

Det er en fin måte å oppdage nye drikker på

Å ta en hvit måned betyr ikke at du må holde deg til vann til enhver tid. Etter hvert som "Dry Jan" har fått gjennomslag de siste årene, har drikkeprodusenter blitt mer og mer kreative med sine alkoholfrie tilbud. Fra alkoholfri musserende vin, alkoholfritt øl og tonics, til deilige cocktails, alkoholfrie spirits og premium juice - det er så mye å prøve!

Luscombe Hot Ginger Beer er en nydelig og forfriskende alkoholfri ingefærøl som er god alene, men også til en rekke matretter.

Trenger du litt inspirasjon til alkoholfrie drinker? 

Hvis du trodde å ta en hvit måned kom til å være en kjedelig oppgave, tenkte du feil! Hos LESKE brenner vi for å gi deg et fantastisk utvalg av alkoholfrie drikker for å friste smaksløkene dine. Noen av disse vil garantert overraske deg!

Disse alternativene trenger selvfølgelig ikke å reserveres for "hvit måned" – de er alle fantastiske alternativer for folk som ønsker gode alternativer året rundt i situasjoner hvor det passer seg sånn, eller for de som ønsker å gjenskape favoritten sin under graviditeten.

Alkoholfri vin

Vi elsker absolutt alt med ALT. Drinks sine to økologiske musserende vinalternativer. Deres Sparkling Organic Chardonnay er tørr og har en forfriskende syre og myke bobler med hint av grønne epler og sitrusskall, akkompagnert med en floral aroma. Den er en meget god venn når du ønsker deg noe godt i vinglasset, uten alkoholen. Perfekt som aperitiff, og gjerne til fisk, skalldyr, salater, kremet suppe, myk ost og snacks.

Søsteren Sparkling Organic Rosé er også helt fantastisk. Den er crisp, har en nydelig og forfriskende syre med litt sødme og fin-fin kullsyre, hint av sommerbær, sitrusskall og friske urter. Hurra! Perfekt som aperitiff, og gjerne til kylling, charcuterie, laks, quinoa, salater, pizza, myk ost og snacks.

Et annerledes vinalternativ er Ambijus. "Clearly Confused" er laget med epler, granbar, eplecideredikk, hylleblomst og kvannrot for å nevne noe. En utrolig kompleks smaksopplevelse som passer godt i et fint glass med stett, og gjerne til ost og salt mat!

Alkoholfrie cocktails

Alkoholfrie cocktails er i vinden som aldri før. Å forberede seg til en hvit måned ved å fylle på med alkoholfrie sprit-alternativer er en fantastisk måte å holde seg på sporet og gjenskape favorittcocktailene dine, dessuten er det skikkelig gøy og du vil garantert imponere både deg selv og gjester.

For alle gin-elskere; du er i gode hender. Vi har faktisk tre alternativer til deg. GinISH, Gordon's og Everleaf Marine.

Kundefavoritten GinISH med sin overbevisende og punchy smak av einebær, sitrus og chili. En fullverdig alternativ som er godt med tonic eller som base for typiske gin-cocktails. Prøv den med Luscombe Cucumber tonic!

Eller hva med et skikkelig komplekst og nyskapende produkt fra den prisvinnende produsenten Everleaf? Deres Everleaf Mountain er et pink gin-alternativ laget av jordbær, einerbær, nype og kirsebærblomst. Vi anbefaler å blande med tonic.

Oppskrifter på alkoholfrie cocktails

Vil du se flere oppskrifter på alkoholfrie cocktails (aka mocktails) du kan lage hjemme? Se flere her. Det er nesten ikke begrensninger for hva du kan lage, og det finnes få regler. Vær kreativ og ha det gøy! Her er 7 av våre favorittoppskrifter: 

Ikke så fysen på å mikse selv? Null problem!

Både ISH og Everleaf forstår at tiden ikke alltid strekker til, og skjønner at det noen ganger bare er ønskelig å åpne en drink og helle den over isbiter. Eller bare helle den rett ned i halsen! Uansett, det skal ikke stå på alternativene her heller. En alkoholfri spritz? En ferdigmikset alkoholfri GT? We got you.

SpritzISH er en favoritt hos både oss og kunder. Les mer om den her.

Alkoholfri øl

Vi har valgt noen alkoholfrie øl vi mener er helt i toppsjiktet og gjort disse tilgjengelig i nettbutikken vår. Ta en titt her. 

Hva skjer når februar kommer?

Alle opplever en hvit måned forskjellig. Når februar kommer, har noen allerede sin foretrukne alkoholholdige enhet på is klar til servering, mens noen har funnet ut at de virkelig har begynt å drikke mindre. Hvis du endte opp med å nyte de 30 dagene uten alkohol, hvorfor ikke holde farten oppe og hoppe på den 100-dagers utfordringen? Du har allerede gått en tredjedel av veien!