Leske.no

Personvernerklæring for Leske.no

Leske AS driver tjenesten Leske.no, og behandler i den forbindelse personopplysninger i overenstemmelse med denne personvernerklæringen.

1.Informasjon som behandles

Leske.no lagrer opplysninger som du selv oppgir til oss i forbindelse med bestilling av våre tjenester. I tillegg vil vi kunne lagre informasjon om bruken av våre tjenester, herunder bestillinger, oppfølging av leveranser, samt eventuell kontakt med kundeservice. Når du besøker våre nettsider, vil vi også kunne lagre IP-adresser og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling.

Vi kan fra tid til annen motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr. En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg mer relevant innhold. Slike tredjeparter omfatter:


- Facebook – analyse
- Google Analytics – brukertall og analyse

Når du besøker leske.no bruker vi ulike teknologier for å tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) blant annet for at du skal slippe å logge inn på nytt hver gang du skal bruke tjenesten, og for å analysere data om brukerne våre. Noen ganger bruker vi tredjepartscookies, altså cookies fra andre selskaper, for eksempel i forbindelse med målinger av trafikk/bruk og annonsehåndteringen på leske.no. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler nedenfor.

Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out lenke.

2. Formålet med behandlingen

Leske.no behandler dine opplysninger for å kunne levere varer og tjenester som avtalt med deg. Opplysningene brukes videre til å forbedre og videreutvikle våre tjenester, begrense misbruk, analysere og forstå markedstrender og for å tilby relevant markedsføring tilpasset deg og ditt bruksmønster. Opplysningene kan utleveres til andre for tilsvarende formål, se nedenfor.

3. Deling av informasjon

Personopplysningene kan utleveres til selskaper som utfører oppgaver på våre vegne i forbindelse med leveringen av våre tjenester. For eksempel Posten/Bring og Postnord.

Vi kan også dele personopplysningene dine med underleverandører som behandler personopplysningene på våre vegne (databehandlere). Overføring av personopplysninger til slike databehandlere skjer i medhold av databehandleravtaler som blant annet hindrer at databehandleren bruker opplysningene for andre formål.

Vi vil også kunne utlevere personopplysningene dersom dette er nødvendig for å overholde forpliktelser i medhold av lov eller forskrift, pålegg fra domstol eller annen offentlig myndighet, eller dersom utlevering er nødvendig for å avdekke eller oppklare mistanke om at tjenesten brukes til ulovlige formål.

4. Markedsføring

Når du gjennomfører et kjøp hos Leske.no vil du få mulighet til å bekrefte om du vil motta nyhetsbrev/markedsføring for våre tjenester via e-post, SMS eller andre kommunikasjonskanaler du har oppgitt til oss. Hvis du ikke gir noen bekreftelse, vil vi sende deg slik markedsføring, men du vil alltid kunne gi oss beskjed om at du ikke ønsker ytterligere markedsføring ved å melde deg av via linken nederst i e-posten.

5. Målrettet annonsering

Vi ønsker å levere relevante digitale annonser tilpasset den enkelte bruker. For dette formål kan vi utlevere opplysninger om bruksmønster til et annet selskap, men alle direkte identifiserende opplysninger som navn, mobiltelefonnummer og lignende blir fjernet før utlevering. De som mottar dataene bygger og bruker profiler basert på disse dataene kombinert med andre data de har, slik at du kan bli vist annonser som er relevante for deg ut i fra din brukeratferd, alder osv.

6. Bruk av analyseverktøy, informasjonskapsler og annen teknologi

Vi jobber kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din.

7. Hva er egentlig en cookie?

En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre lesere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike nettsider.

Slik forhindrer du at cookies lagres:

Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør imidlertid at dine personlige innstillinger forsvinner. Ved innlogging vil du for eksempel måtte skrive inn passordet ditt hver gang du ønsker å logge inn. Du kan også endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir noe dårligere funksjonalitet, og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

8. Innsyn, retting og sletting

Du har rett til innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg ikke å være korrekte. Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Dersom du har spørsmål knyttet til hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger kan du kontakte oss på hei@leske.no

9. Sikring av personopplysninger 

Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

10. Endringer

Vi kan fra tid til annen komme til å endre vår personvernpolicy for å følge lovmessige krav, samt vår egen praksis for innsamling og behandling av data. Ved større endringer vil du måtte godkjenne vilkårene på nytt.

11. Behandlingsansvarlig

Leske AS er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne ovennevnte. Dersom du har spørsmål rundt leske.no sine vilkår og personvernpolicy, ta kontakt med oss på hei@leske.no

Nyhetsbrev